Skoči na vsebino
Home » Kiropraktik

Kiropraktik

Kiropraktik ali ročni terapevt svoje roke uporablja za zdravljenje svojih pacientov. Ključna prednost, ki vam jo tovrstni strokovnjak ponuja pri metodi zdravljenja, je, da v tem primeru ni potrebno jemati nikakršnih zdravil. Ročna terapija pa neredko pomaga tudi tedaj, ko so druge metode že popolnoma nemočne oziroma neučinkovite.

Kiropraktik pri svojem delu uporablja najsodobnejše metode diagnostike ter zdravljenja. Ročna terapija poteka v kombinaciji s fizioterapijo, strojno metodo pa tudi masažo. Njegovo delo pozitivno vpliva tudi na zdravljenje nekoliko bolj zapletenih bolezni, kot so medvretenčne kile, skolioza, artroza sklepov, vaskularna distonija.

Rezultati po prvi seji ročne terapije

Večina bolnikov že po prvi seji ročne terapije čutijo premike in izboljšave, saj se po manipulaciji ročnega terapevta oziroma kiropraktika krvni obtok takoj izboljša. Mišice se napnejo, metabolizem se pospeši, tkivni trofizem se poveča. Vsekakor pa ena seja že zdaleč ni zadostna za popolno ozdravitev.

Specialista je treba za učinkovite rezultate obiskati vsaj 10-krat. Pogosto pa tudi do 20-krat. Če pacient opazi izboljšave že po prvi fazi, mora vseeno terapijo opraviti do konca. Predvsem je treba poslušati priporočila zdravnika oziroma kiropraktika.

razgibavanje-s-kiropraktikom

Poznavalec fiziologije človeškega telesa

Kiropraktik je strokovnjak, ki je odlično seznanjen s fiziologijo človeškega telesa. Poznati mora prav vse funkcionalne zmožnosti. Svoje tehnike ter metode zdravljenja gradi zlasti na osnovnih boleznih. Pozoren je tudi na psihološko stanje svojega pacienta.

Ključni namen njegovega dela je izločanje bolečine, posledično pa tudi zdravljenje sklepov, hrbtenice, notranjih organov. Stremi k temu, da poskuša vzpostaviti normalno gibanje in linijo hrbtenice s premikanjem vretenc ter sklepov. Z izjemno natančnim premikanjem in nameščanjem zmanjšuje pritisk na določene živce hrbtenjače, ki pogosto velja za vzrok bolečine.

Kiropraktik za vse generacije

Na kiropraktika se obračajo osebe vseh starosti. K njemu lahko pripeljete tudi dojenčka. Pomemben podatek je ta, da je čas zdravljenja pri kiropraktiku predvsem odvisen od starosti, vsekakor pa tudi od stanja hrbtenice ter od vzdržljivosti.

Omenili smo, da je pri nekaterih pacientih rezultat viden že takoj, pri nekaterih šele čez nekaj mesecev. Če se na strokovnjaka obrnete v primeru manjše napetosti v vratu ali pa ramenih, vam lahko povsem odleže že po dveh ali treh obiskih pri njem. Strokovnjaki pa so enotnega mnenja, da se kljub nenadni izboljšavi splača na začetku kiropraktika obiskati vsaj dva do trikrat na teden ter pri tem vztrajati vsaj mesec dni. Pravi učinki so namreč vidni šele po desetih terapijah.

kiropraktik pri delu

Pokanje kosti pomeni sproščanje napetosti

Delo kiropraktika se neredko povezuje tudi s pokanjem kosti. Morda je za koga pokanje kosti skrb vzbujajoče, a to pomeni sproščanje napetosti. Pokanje se pojavlja ob hitrejših pritiskih na določenih mestih. Bodite povsem brez skrbi, saj izkušeni in strokovno podkovani kiropraktik natančno ve, kako in kam mora ravnati vašo hrbtenico.

Samopomoč

Kaj lahko v povezavi z bolečinami, ki nam jih sicer pomaga zdraviti kiropraktik, naredimo sami? Zlasti je pomembno, da smo dovolj aktivni. Da se poskušamo vsak dan vsaj po 30 minut ustrezno gibati. Lahko pomaga že samo krajši sprehod v naravo.  Najboljša vadba za zdravo hrbtenico po mnenju številnih strokovnjakov pa je zagotovo plavanje.